Shopping Cart
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Het selectieturnen is bedoeld voor meisjes die veel plezier beleven aan het turnen en die meer kunnen en willen dan gymmen op recreatief niveau.

Bij selectieturnen wordt er gefocust op de elementen die je kunt gebruiken op de volgende vier toestellen; sprong, brug, balk en vloer. Tijdens deze trainingen bereiden de turnsters zich voor op de wedstrijden die door de KNGU georganiseerd worden. De meisjes turnen 2,5 uur per week bij Dynamic Gymnastics. Wanneer de turnster meer wil trainen, kan dit bij de Turnschool van Kracht en Vriendschap in Opmeer.

Een training begint met een warming-up om de spieren op te warmen. Na de warming-up wordt er getraind op de toestellen, waarbij aandacht wordt besteed aan de onderdelen uit de wedstrijdoefeningen. Daarnaast wordt altijd stapsgewijs aan nieuwe elementen gewerkt. Ook komen kracht- en leningheidsoefeningen, ballet en choreografie veelvuldig aan bod.

Iedere turnster dient tijdens het turnen de volgende spullen in de tas te hebben:

• turnpak

• (eventueel) turnbroekje
  • slingerbandjes
  • sokken
  • magnesiumblok (aan te schaffen bij de leiding)
  • Flesje water en een gezond tussendoortje